Alle categoriëen

Informatie

Hoe moet je bestand worden aangeleverd?

Grafisch vormgever Ivo van EasyPrint

- Lever aan in PDF bestandsformaat. Zorg dat je tekst in je ontwerp altijd omzet naar contouren/outlines of 100% ingesloten.

- Full color (4/4) bestanden maak je altijd op in CMYK.

- Maak je bestand op met een afloop van 3 mm. Laat je achtergrond doorlopen over de afloop, hier geldt namelijk een minimale speling tijdens het snijden. Dit voorkomt witranden na het snijden en zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden.

- Als je afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie aan van 300 DPI. Omdat dit niet in alle gevallen mogelijk is, hanteren wij een minimale resolutie van 150 DPI. Wij raden het ten zeerste af om je bestand aan te leveren met een lagere resolutie dan 150 DPI.

- Als je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Diapositieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt hebben.

- De minimale lettergrootte die we aanraden is 6 pt. De leesbaarheid is ook afhankelijk van het lettertype dat gebruikt wordt.

- Zorg dat de kleurdekking in je ontwerp nooit hoger is dan 280% (de percentages cyaan, magenta, geel en zwart bij elkaar opgeteld).

- Opmaak met witte contour (‘stroke’) of vulling (‘fill’) mag nooit op overdruk (‘overprint’) staan. Wit op overdruk vervalt in het uiteindelijke drukwerk.

- Wij raden aan om bestanden voor drukwerk op te maken in Adobe InDesign of Adobe Illustrator, en van daaruit de drukklare PDF te maken.

- Lever je bestand aan met snijtekens